Урош Петровић: Мистерије Гинкове улице

uros

Загонетка је стара колико и сам човек. Уживање у њеном одгонетању немерљиво је и неки пут веће чак и од сласти самог решења. Да ли желиш да се опробаш у овом узбудљивом занату? Умеш ли ти да решаваш загонетке?

Ако волиш истраживања и мозгалице препоручујем ти роман Уроша Петровића, Мистерије Гинкове улице, праву књигу за тебе. Праву књигу за оне који желе да вежбају и провере своје вијуге. Ова књига нуди нове изазове за све одважне истраживаче и мудрице.

Кроз  Гинкову улицу провешће те Марта, зеленокоса девојчица која живи у овој необичној улици и има још необичнији хоби – да открива тајне и решава мистерије. Постани јој пријатељ и пробај да решиш занимљиве и несвакидашње случајеве.

За њихово решавање је потребно елементарно познавање неких законитости о којима  си учио у школи. Хајде да мало „мућнеш“ главом!

Мораћеш добро да размислиш да би дошао до решења. Некада се одговори на постављену загонетку чине тежим него што стварно јесу. Када наиђеш на неки нерешив проблем, ту је Марта. Она ће ти помоћи, и то на један тајанствен и занимљив начин.

Важна напомена: ако се плашиш мрака, змија, сенки скупи храброст и напред у Гинкову улицу пуну скровитих кутака и светиљки које благо трепере!

Ову    сјајну збирку мистерија илустровао је маестрално непоновљивим цртежима Дејан  Мандић.  Ако волиш загонетке и занимљиве приче уживаћеш!

У нашој школи се учи, машта и воли!