Сарадња са локалном заједницом

Живот школе се не може замислити без сарадње заједнице са друштвеном средином. Та сарадња се реализује током сваке школске године, свих четрдесет година постојања Школе.

Сарађујемо са свим службама Скупштине Општине Апатин, са Дирекцијом за изградњу Општине Апатин, Туристичким савезом Општине, Културним центром, Центром за социјални рад, Црвеним крстом, са комуналним предузећем "Наш дом", са предузећем "Апатинтранс", са Школском управом у Сомбору, са свим школама у Општини, са побратимским школама у Врању, Краљеву и Београду, са школама које носе име Жарко Зрењанин...

У нашој школи се одржавају многобројне манифестације, приредбе, изложбе, такмичења...Од 1992. године Школа прославља школску славу Свети Сава у сарадњи са Православном црквеном општином, а уз учешће многобројних ученика који похађају верску наставу.

Школа се поноси добром сарадњом са родитељима наших ученика коју остварујемо преко Савета родитеља, родитељских састанака, пријема родитеља. Родитељи нам помажу у заједничким акцијама.

Школа активно учествује у обележавању значајних датума везаних за историју Града и наше земље. Она представља центар свих културних и спортских дешавања у граду.

Дивили су нам се а ми смо се поносили са тиме што наша школа има углед у граду, што га промовише и у широј заједници и што функционише на задовољство ученика, родитеља и запослених у њој. Трудићемо се да и даље буде тако.

 

У нашој школи се учи, машта и воли!