У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Свечана додела диплома

Драги другари, 

налазимо се на прекретници,од дечурлије постајемо момци и девојке,а као да је први дан школе био још јуче.Радовали смо се мислећи да смо најбитнији на свету јер смо пошли у школу.

У школи су нас научили да час траје 45 минута, научили су нас читамо и пишемо, да сабирамо и одузимамо, множимо и делимо, научили су нас да је историја учитељица живота, да је ћелија основна јединица грађе, да постоје 4 стране света, да се сваки хемијски елеменат обележава симболом, да постоје 3 Њутнова закона, да се козлић може прескочити и разношки и згрчки, да су мелодија, ритам и хармонија три основна елемента музике, да портрет није исто што и аутопортрет, да човек вреди онолико колико језика зна,научили су нас да жваћемо жваку затворених уста, да пишемо поруке не гледајући у телефоне, учили су нас да кажемо МОЛИМ, ИЗВИНИ, ХВАЛА и ИЗВОЛИ и још много, много других ствари које ће нам користити у животу, али су нас пре свега учили да будемо добри људи и прави пријатељи јер добро се добрим враћа и камен се на камен ослања, а човек на човека. Учили су нас да будемо вредни и да марљиво радимо, да се опходимо према другима онако како бисмо волели и да се они опходе према нама, да поштујемо старије, да смо сви једнаки без обзира на порекло и статус, да је скромност важна људска врлина, да богат човек није онај који има, већ онај ко је здрав и да самим тим више ценимо духовно него ли материјално, да је породица на првом месту и још много тога што ће нам сигурно користити у животу, што можда није био део њихових наставних планова и програма, али су успевали да нам то кажу у паузи између два поглавља, две лекције, две реченице и да нам увек провуку мудрости и истине захваљујући којима ћемо једнога дана бити бољи људи, добри синови и кћери, поносни родитељи, прави пријатељи и одговорни радници.

 

Драги наставници,

Хвала вам на свему.Хвала вам што сте увек имали разумевања за све наше лудости и што сте нам праштали, праштали и праштали.

И зато вам хвала, хвала, хвала.

 

Доситејеве награде ове школске године добила су 33 ученика и то су: 

 

VIII-1

  1. Андреја Дукић – Енглески језик
  2. Петар Менићанин – Физичко васпитање 
  3. Хана Кираљ – Енглески језик и Физичко васпитање

 

VIII-2

  1. Марко Бањанин – Историја
  2. Лана Церанић – Енглески језик
  3. Лара Дошен – Физичко васпитање
  4. Ивана Кошћак – Физичко васпитање
  5. Елена Пећанац – Физичко васпитање
  6. Милана Мајсторовић – Физичко васпитање

 

VIII-3

  1. Анђела Нешковић – Физика и Физичко васпитање
  2. Душан Лончар – Хемија
  3. Станија Салак – Физичко васпитање
  4. Ванеса Горетић – Енглески језик
  5. Лаура Горетић – Енглески језик
  6. Јасна Перенчевић – Српски језик

 

VIII-4

  1. Давид Ђорђевић – Математика, Хемија, Географија и Српски језик
  2. Никола Мандић – Математика и Хемија 
  3. Ена Јаковљевић – Физичко васпитање

 

VIII-5

  1. Милица Мирић – Српски језик и Физичко васпитање
  2. Нађа Мандић – Енглески језик
  3. Вукашин Ћурчић – Физичко васпитање
  4. Јована Мандић – Физичко васпитање
  5. Лука Тубић- Физичко васпитање
  6. Марија Медић – Физичко васпитање
  7. Нина Божић – Физичко васпитање
  8. Милица Дрљача – Физичко васпитање

 

VIII-6

  1. Ана Богдановић – Српски језик и Енглески језик
  2. Данило Киш – Српски језик, Енглески језик и Хемија
  3. Леа Ивин – Енглески језик
  4. Јована Вујновић -Физичко васпитање
  5. Ива Рајић – Физичко васпитање
  6. Матеја Арсић – Физичко васпитање
  7. Милош Карамарковић – Физичко васпитање

 

За посебно залагање током осмогодишњег школовања награђено је 8 ученика и то су следећи ученици:

Диана Ђенић

Диана је неустрашива и на први поглед веома борбена особа, али испод се крије једна веома осећајна и нежна природа.Она никада неће деловати слабо или изгубљено.Она је борац и не предаје се лако.Диана је бистра, интелигентна и вредна, веома савесна и усредсређена.Када нешто одлучи, она то и оствари, пријатељи увек могу да рачунају на њу.У слободно време воли да слуша музику и проводи време у природи.Жеља је да у будућности помаже напуштеним животињама.

Јелена Свилар 

Јелена је изузетна, посебна и јединствена.Једина је на завршном испиту изабрала Физику као изборни предмет.Веома је прецизна, има добар увид у свет око себе.Омиљени предмет јој је Математика.Пуна је скривених талената.Она је уметничка душа, воли музику и цртање, а највише од свега воли да проводи време са другарицама.

Лука Стаменић

Лука Стаменић је ученик који нас све одушевљава својом свестраношћу и добротом. Лука је подједнако добар у свему чиме се бави и прави је другар у одељењу. Његова мирна и доброћудна нарав чини га посебним и вољеним међу друговима. Лука, твоја свестраност и другарство су истински пример за све нас. Честитамо ти и желимо ти да наставиш да блисташ у свему што радиш!

Ања Ђонлић

Ања је ученица која ће увек да помогне другоме и која има поштовања према свима, и према млађима, и према старијима. Повучена је и мирна, истиче се својом пристојношћу и одговорношћу. 

Од предмета воли хемију и жеља јој је да једног дана буде фармацеут. Још као малу привлачило ју је то занимање и оно је сада њен циљ који ће, надамо се и остварити. 

Ања је одлична у енглеском језику што њена наставница посебно истиче. 

И поред вредног и одговорног рада, увек нађе времена за своје другарице, да подели са њима и срећу и тугум и шета јер су дуге шетње оно у чему она највише ужива. Истиче и да воли путовања, највише када је то са њеном целом породицом. 

Елена Бокулић

Девојчица нежног, бистрог погледа, ненаметљива, вредна, пажљива, одговорна, амбициозна и свестрана. Успешна у свему што ради јер свему озбиљно приступа. Уметничка је душа, воли плес и цртање. Током њеног боравка у нашој школи, паное и учионице су красили њени портрети, а умела је да изненади и наставнице. Увек је спремна да помогне другу из одељења, асистира наставнику,не питајући да ли је потребна помоћ. Верујем да ће, чиме год одабере да се бави у будућности, радити то веома успешно.

Вања Стојаковић

Вања је ученица која држи одељење на окупу. Организује, саветује, саосећа, мири завађене.

Увек је ту да помогне и охрабри, пријатељ је у правом смислу те речи. Изузетно је вредна, савесна, пуна поштовања према свима. Себе сматра упорном особом. Вању краси доброћудна нарав и неодољиви осмех. У будућности жели да се бави радом са људима, поготово са малом децом.

Максим Ђери 

Ако бисте у VIII/5 питали ко је најбољи човек, његови другари би сигурно рекли Максим, ако бисте питали ко је најбољи друг чули бисте исто Максим.Увек седи у последњим редовима, ненаметљив је, скроман и доказ оне народне изреке да ”Тиха вода брег рони”.Сваки слободан тренутак проводи са својим другарима и породицом, ужива у фудбалу и пливању,занимају га иновације и технологија.Омиљени предмети су му Математика и Информатика, а себе у будућности види у ИТ свету као успешног програмера.

Драгана Бурсаћ

Драгана је током осмогодишњег школовања у ђачкој књижици ређала само петице, али то није једино што је издваја.Она је својим понашањем увек била пример другима.Ненаметљива, суздржана, нежна, вредна, радна, одговорна, пуна поштовања за сваког у својој околини и оно најважније – добар друг и увек спремна да помогне пријатељу.Своје време највише воли да проводи са другарицама у вожњи ролерима.Бави се одбојком и посебно воли Математику.Себе у будућности види као ИТ програмера.

 

Међу 143 ученика која су завршила осмогодишње школовање, 6 ученика су носиоци дипломе ”Вук Караџић”, награде која се додељује ученицима за изузетан општи успех у учењу, примерно владање и најмање једну диплому ”Доситеј Обрадовић”.

Носиоци Вукових диплома су:

Хана Кираљ

Ljudima bistrih očiju samo nebo je granica. Bistrooka, lepolika i milodušna Hana Kiralj, devojka koja nikad nije posumnjala u važnost marljivosti i žudnje za znanjem, danas stoji u redu sa najuzornijima iz svoje generacije. Devojka kojoj sve ide od ruke, i nauke, i poimanje različitih umetnosti, i sportovi, od kojih odbojka najviše, i strani jezici, od kojih engleski najbolje, gradila je svoj uspeh samostalno i samosvesno. To ga čini još sjajnim, i u potpunosti opravdava starovekovno značenje njenog lepog imena. Jer – Hana – je ona koja je „uzvišena, poštena i vredna divljenja“. I ona, čija je bistrookost ka velikim ciljevima upravljena.

Ovo priznanje je prvo u blistavom nizu koji joj sleduje, jer ljudima bistrih očiju – samo nebo je granica.

Анђела Нешковић

Тиха и неприметна, Анђелу нисмо уочили све док се на почетку петог разреда није истакла као најбољи ђак у одељењу. Њена марљивост и истрајност учиниле су да сваки разред заврши са најбољим оценама. Подједнако воли и науку и вештине тако да су њене заслужене дипломе из физике и физичког васпитања. Воли животиње, природу и спорт и циљ јој је да заврши факултет. 

Тренирала је женски фудбал, а са рукометном екипом освојила је бројне награде и стигла и до државног првенства. 

Као своје најбоље особине истиче да је увек насмејана, дружељубива, искрена и да ником не мисли зло. 

Милица Мирић

Милицу ћемо памтити као највреднију ученицу у одељењу, али и ону која је другу или другарици до себе баш тога дана у томе тренутку, на том часу и на сваком часу требала да исприча јако битну ствар,али је то никада није омело и да чује градиво које наставник предаје и да шапне одговор другу који одговара.Увек је зрачила ведрином и позитивном енергијом, за њу није било лекције која се уз сву муку и панику није могла научити.Своје слободно време воли да проведе на кошаркашком терену или у цртању. Посебно воли Српски и Енглески језик. У будућности се види као успешна жена у послу којим се буде бавила.

Ана Богдановић

Ана -одговорна, марљива, вредна,неко ко уме да каже ХВАЛА, ИЗВИНИ, МОЛИМ, ИЗВОЛИ, увек расположена за причу и акцију,неко за кога нема нерешивог проблема.Са лакоћом иде кроз учење,такмичења и дружења .Успева да извуче оно најбоље у људима. Увек је спремна да помогне другарима око себе, када Ана научи градиво и друг поред ње је знао то исто градиво, али и они који су седели испред и иза ње.Она обожава путовања и књиге. Свира клавир и сваки слободан тренутак проводи са другарицама. Посебно воли Хемију и себе једнога дана види као фармацеута.

Данило Киш 

Данило -амбициозан, вредан, радан, одговоран, темељан. Ниједног тренутка не заборавља своје циљеве и води се њима и када му је најтеже.Данило увек стиже да изврши све своје обавезе у школи и да буде примеран ђак у музичкој школи и да стигне на час каратеа и научи нову композицију на хармоници и прошири своје знање из свих предмета.За њега не постоји књига која није поучна и предмет који се не може савладати.У слободним тренуцима волима да игра фудбал са другарима и да чита добре књиге које нису школске лектире.Посебно воли Хемију, Биологију и Српски језик, а сан му је да упише медицинску школу, а затим и да настави школовање у тој струци.

И последњи у низу Вуковаца, а према правилнику о начину избора ученика генерације у ОШ ”Жарко Зрењанин” ове школске године на основу бодовања –ученик генерације је Давид Ђорђевић

Давид Ђорђевић

Давид је својим трудом, залагањем и успехом заслужио да понесе титулу ђака генерације. Његов успех је плод марљивости, истрајности, систематичности у раду, а пре свега непрестане жеље да сазна и научи што више. Увек озбиљан и одговоран Давид је низао успехе из разних предмета, освајао прва места и награде. Показао нам како се рад, посвећеност и љубав према учењу увек исплате. Давид има мали круг, али круг искрених пријатеља са којима дели љубав према музици и компјутерским игрицама. Оне су његова свакодневица и извор радости када се одмара од учења.

Давиде, хвала ти на свему што си учинио за нашу школу, на сваком залагању и труду, на свакој радости коју си нам донео својим бројним успесима. Честитамо ти и желимо још много успеха у наставку школовања. Настави да следиш своје снове и верујемо да ћеш постићи све што желиш.